Nem mindenhol lesz őszi szünet

A felsőoktatási intézményeknél lehetnek eltérések.

2024. 10. 12. 17:22
Áder János volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke fenntarthatósági témájú előadást tart a Zöld Egyetem - a környezetünkért közösen című tantárgy keretében a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjának Hevesy György előadótermében Budapesten 2022. november 22-én.
Fotó: MTI/Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig kezdődött el a tanév, bő két hét múlva már jön az idei első tanítási szünet – írja a Világgazdaság. A közoktatásban és a szakképzésben nagyjából összehangolt a néhány napos pihenő időpontja, a felsőoktatási intézményeknél eltérhetnek az őszi szünet napjai, de olyan egyetem is akad, ahol először csupán a téli szünidőben pihenhetnek a diákok.

Az idei tanévben az őszi szünet a köznevelésben és a szakképzésben egyaránt október 26-tól november 3-ig tart. Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap október 25-én, a szünet utáni első tanítási nap pedig november 4-én lesz.

A felsőoktatásban van, ahol egy héttel később, máshol már október 21-én elkezdődik az őszi szünet a felsőoktatási intézményekben:

  • Eötvös Loránd Tudományegyetem: október 28.–november 2.
  • Budapesti Gazdasági Egyetemen (projekt hét/őszi szünet néven): október 21.–október 26.
  • Budapesti Corvinus Egyetem: október 28.–november 3.
  • Pázmány Péter Katolikus Egyetem: október 28.–november 2.
  • Pécsi Tudományegyetem: október 28.–31.
  • Debreceni Egyetem: október 21.–25.
  • Károli Gáspár Református Egyetem: október 28.–november 1.

Azonban nem mindenhol ilyen szerencsések a hallgatók. Olyan egyetemek is vannak Budapesten és más városokban is, ahol egyáltalán nincsen őszi szünet. Nem tartanak szünetet a Budapesti Műszaki Egyetemen, a Semmelweis Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Miskolci Egyetemen sem.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.