Súlyos rollerbaleset okozta a legendás debreceni testépítő halálát

Sokakat megrázott a legendás debreceni testépítő, Jenei István halála. Az október 14-én, hétfőn 48 éves korában elhunyt sportoló egész életét szeretett sportágának szentelte, versenyzőként többek között bronzérmet szerzett a Superbody-n 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben, tavaly vesedialízisessel is nyert versenyt Szerbiában.

2024. 10. 17. 22:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap is edzésről ért haza Jenei István, amikor rollerbalesetet szenvedett. A Hajdú-Bihar Vármegyei Hírportálnak jó barátja, Suba Krisztina fitneszedző beszélt a néhai kiváló sportemberről.

– Több mint 30 éve volt már a szakmában versenyzőként és trénerként, rengeteg edzettje is volt, köztük számos későbbi világbajnok, akik profi versenyeken indulnak.

Nagyon szerette a testépítést, fanatikusa volt a sportágnak, a vesebetegsége után sem adta fel, mert szerette a színpadot, a versenyzést

– idézte fel Suba Krisztina. – Nyilván nem volt már olyan az izomzata, de akkor is szeretett ott lenni, csak az utóbbi időben már inkább arra fektette a hangsúlyt, hogy versenyzőkkel foglalkozzon. A tanítványait arra biztattam és biztatom, hogy az ő emléke előtt is tisztelegve ne adják fel, induljanak el a versenyeken, mert nagyon sok segítséget kaptak anyagilag, lelkileg tőle – méltatta pályatársát.

 

Jenei István súlyos sérüléseket szenvedett

A végzetes baleset október 13-án, vasárnap este történt. Jenei István edzésről ért haza, és vitte fel a rollert, amikor elesett.

– Én aznap vendégségben voltam, de váltottunk üzenetet, írta, hogy megy edzeni. Másnap láttam, hogy 17 órája nem volt elérhető, ezért írtam az anyukájának, hogy minden rendben van-e. Azt válaszolta, hogy nem, mert Istvánt baleset érte, és bevitték a kórházba. Bementem hozzá, tudtunk beszélni, jó hangulatban volt, úgy fogta fel, most legalább pihenni fog egy ideig. A balesetről azt mondta, éppen felvitte a rollert, de elesett, és pont rázuhant. Súlyos sérülései voltak, több bordája is eltört, és a válla is komolyan roncsolódott.

A fájdalomcsillapító hatott, így nem érezte magát rosszul, de én láttam rajta, hogy nincs jól

– elevenítette fel.

Borítókép: Suba Krisztina és Jenei István (Forrás: HAON)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.