Tűz ütött ki a Mátrai Erőműben

Az erőmű ötös blokkja gyulladt ki, ott vannak a létesítményi tűzoltók és a környező városok egységei is.

Forrás: HEOL2024. 10. 22. 22:04
VISONTAI HŐERŐMŰ Fotó: HEOL/CZÍMER TAMÁS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz keletkezett a visontai hőerőműben – közölte a Heves vármegyei katasztrófavédelem. Mint a katasztrófavédelem írta, az üzemben az egyik blokk – úgy tudni, hogy az ötös blokkról van szó – három szintjét érték el a lángok, amelyeket a beépített oltórendszer megszüntetett, illetve a létesítményi tűzoltók is megkezdték a munkálatokat a gyöngyösi, a hatvani, a hevesi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig. Az egységek nyolc vízsugárral már körülhatárolták a tüzet. Az esethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kiérkezett.

A MAVIR rendszere eddig még nem közölte a 232 MW-os blokk kiesését.

A Heves vármegyei hírportál, a HEOL úgy tudja, hogy

senki nem sérült meg, de az anyagi kár jelentős lehet. A tüzet műszaki hiba okozhatta, este 8 óra körül keletkezhetett.

A Mátrai Erőmű egy széntüzelésű erőmű Heves vármegyében; a legnagyobb magyarországi széntüzelésű erőmű. Maga a hőerőmű Visontán helyezkedik el, de egyes létesítményei Markaz, Halmajugra és Detk területére is átnyúlnak, az erőművet kiszolgáló bányák területe pedig érinti még Karácsond és Ludas, illetve Aldebrő határát is. Az erőművet kiszolgáló iparvasút Nagyút vasútállomásánál csatlakozik a Budapest–Sátoraljaújhely-vasútvonalhoz. A létesítmény dolgozóinak létszáma több, mint 2000 fő, és ezen kívül még a vállalat beszállítóin keresztül további tízezer főnek biztosít munkát.

Borítókép: Visontai hőerőmű (Fotó: HEOL/Czímer Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.