Márki-Zay Péter nekiment a szomszédoknak

Sokba kerül Hódmezővásárhelynek, hogy Mártély januártól nem a megyei jogú várossal, hanem inkább Székkutassal alakít közös hivatalt.

2024. 10. 21. 21:47
MÁRKI-ZAY Péter

MÁRKI-ZAY PÉTER (FOTÓ: MTI/Czeglédi Zsolt)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon sokba kerül Hódmezővásárhelynek, hogy Mártély január 1-jétől nem a megyei jogú várossal, hanem inkább Székkutassal alakít közös hivatalt. Márki-Zay Péter balliberális polgármester az elguruló tízmilliók miatt a napokban Székkutasnak szúrt oda, folyamatos mulasztásos törvénysértéssel gyanúsította meg a kistelepülés önkormányzatát. Szerinte Hódmezővásárhely „magas színvonalon látta el” a Mártéllyal közös hivatalt.

MÁRKI-ZAY Péter
MÁRKI-ZAY PÉTER (Fotó: MTI/Lehoczky Péter)

– Ezt nyilvánvalóan egy olyan hivatal például nem tudná teljesíteni, amelyik folyamatos mulasztásos törvénysértésben van, mert még arra sincs kapacitása, hogy a mostani kis önkormányzat szabályos működését megoldja – mondta Márki-Zay Péter az egyik helyi televízió műsorában. A műsorvezető rákérdezett, hogy ennek kapcsán Székkutasra gondolt-e.

– Mondjuk egy fiktív önkormányzatra célzok, de igen, a székkutasi önkormányzatot kell megnézni, hogy esetleg ebbe a kategóriába tartozik-e – próbálta magát kimenteni a kínos mondatból a polgármester.

 

Hódmezővásárhely a sereghajtó

– Az elmúlt 14 évben talán ha két-három alkalommal kaptunk összesen törvényességi észrevételt a vármegyei kormányhivataltól, amelyek miatt egy picit módosítani kellett a rendeletek szövegén, de ezek apró kis javítások voltak. Folyamatos mulasztásos törvénysértést azonban soha nem követtünk el, aki mást állít, az nem mond igazat. Egyszerű a kérdés, mindenki a saját háza táján söprögessen – reagált Szél István, aki tizennégy évig volt Székkutas polgármestere, de a június 9-i választáson már nem indult.

Hódmezővásárhely pont nem dicsőség-, hanem inkább szégyentáblára került azzal, hogy 2019. október 13. és 2024. január 31. között a legtöbb törvényességi felhívást kapta az országban. A határozatok, rendeletek előkészítésében itt hibázott legtöbbet a hivatali apparátus és a döntéseket meghozó közgyűlési többség – emlékeztet cikkében a Délmagyarország.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.