Sikeres évet zárt Márki-Zay Péter: megtanult románul

Ennek örömére románul is köszöntötte az új évet Hódmezővásárhely balliberális polgármestere.

2023. 12. 31. 20:04
MÁRKI-ZAY Péter
Tihany, 2023. augusztus 25. Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke a Merre tovább, melyik úton? Vita az ország helyzetérõl címû pódiumbeszélgetésen a Tranzit politikai fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 25-én. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hódmezővásárhely balliberális polgármestere legújabb Facebook-bejegyzésében közölte: januárban kezdte el a román nyelv tanulását az egyik internetes nyelvtanuló oldalon, tegnap fejezte be a 40 leckéből álló teljes tananyagot, majd hozzátette:

December 23-án Aradon tolmácsolás nélkül is tudtam követni a román megemlékezéseket, és udvariasságból néhány román mondatot elmondtam magam is.

Rámutatott: mindenkinek ajánlja ezt a remek eszközt nyelvtudásának gyarapítására, és

a szomszéd nyelvek és kultúrák megismerését is, hogy békében és szeretetben élhessünk együtt Európában, hogy soha többé ne lehessen bennünket egymás ellen uszítani, és soha többé ne legyen háború!

A fentiek mellett azért is a román nyelvre esett a választása, mert „angolul, németül, franciául, spanyolul és oroszul már külön-külön is több évet tanult” – ha jövőre egy új nyelvet választ, akkor az a szerb lesz. „Vă doresc un an nou fericit!” – zárta románul Márki-Zay Péter a Facebook-bejegyzését.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.