Ellentmondásba keveredett a Gyurcsány-párti polgármester

László Imre ma reggel az ATV műsorában elismerte, hogy a szakrendelőkből a kórházakba átvezényelt orvosok és szakellátók hiánya nem okozott jelentősebb fennakadásokat az ellátásban. Alig több mint egy hónapja a baloldali városvezető egy sajtótájékoztatón még a szakellátások összeomlásával riogatott, kritizálva a kormány döntéseit.

2021. 05. 05. 18:03
null
20200930 Budapest Fővárosi Közgyűlés fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet képen: László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

László Imre, a Demokratikus Koalíció újbudai polgármestere még március 24-én Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettessel közös sajtótájékoztatón azt állította, hogy a kormány az emberek életét veszélyezteti a szakrendelők kórházi irányítás alá vételével és a szakdolgozók veszélyhelyzeti átvezénylésével. – Kapkodás és káosz jellemzi a kormány cselekvését, most pedig a szakrendelőket is kézi vezérlés alá vonnák – fogalmazott akkor Gy. Németh. A Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa, egyben Újbuda polgármestere, László Imre ehhez azt tette hozzá: – Az ellenzéki vezetésű kerületekben még vannak szakellátások, azonban ha elvezénylik az orvosokat, akkor nem lesznek további szakellátások – állította. – Átlátható oltási stratégiára van szükség, nem pedig arra, hogy szétzilálják a még működő rendszert. Az önkormányzatok tudták működtetni a szakrendelőket, amennyiben a kormány nem vonja vissza a döntését, abból katasztrófa lesz – riogatott a Gyurcsány-párti polgármester.

László Imre ehhez képest ma az ATV Start című műsorában már azt mondta:

„ A kerületből hat orvost és 22 szakdolgozót vezényeltek át kórházakba, amivel nincsen gond, problémát mindössze az jelentett, hogy bizonyos szakrendelések csak csökkentett óraszámban tudtak betegeket fogadni.”

László Imre korábbi aggályairól kiderült, hogy alaptalanok voltak
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem újdonság, hogy a DK a járvány elleni védekezést elősegítő intézkedéseket támadja, mivel a keleti vakcinák ellen is hergeltek.

A DK európai parlamenti képviselője, Dobrev Klára legutóbb úgy fogalmazott az ATV-ben: „senki nem mondja ki azt”, hogy ezek a vakcinák „segítenének”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.