Gyurcsány szerint az őszödi az egyik legnagyobb beszéd

Az elmúlt évek talán legbotrányosabb interjúját adta Gyurcsány Ferenc. A bukott miniszterelnök Osváth Zsolt vlogger műsorában azt hangoztatta, hogy az őszödi produkcióját a kor egyik legnagyobb beszédének tartja, a 2006-os októberi rendőrterrorral kapcsolatban pedig könnyelműen kijelentette, hogy „a rendőrség elég setesután viselkedett”. A laza és fiatalos imázs ellenére Gyurcsány kijelentéseiből kiderül, hogy az elmúlt években nem változott semmit: ugyanaz a veszélyes és ravasz politikus, aki ráadásul büszke arra, hogy a csőd szélére sodorta Magyarországot.

2020. 10. 22. 6:05
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. június 19. Gyurcsány Ferenc, a DK vezérszónoka, a párt elnöke felszólalás közben a jövõ évi költségvetés általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 19-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az őszödi beszéd szerintem az egyik legnagyobb beszéd abban az időszakban. A legerősebb erkölcs, hogy nem értitek, meg kell változtatni! – jelentette ki büszkén Gyurcsány Ferenc a Való Világból ismert Osváth Zsolt Egy kanapén című internetes műsorában.

A DK elnöke több hasonlattal élve is azt igyekezett bizonygatni, hogy a magyar politikatörténet legnagyobb botrányát okozó szónoklata csupán egyfajta szenvedélyes ébresztő beszéd volt a magyarok számára, a 14 évvel ezelőtti tüntetések és sok ember súlyos sérülését okozó rendőrterror kapcsán pedig könnyelműen kijelentette, hogy „a rendőrség elég setesután viselkedett”.

Gyurcsány azzal igyekezett elhárítani a személyes felelősségét az ügyben, hogy egy miniszterelnöknek igazából fogalma sincs, hogyan kell tömeget kezelni és oszlatni.

– A miniszterelnöknek egy dolga van ilyenkor – tette hozzá –, hogy azt mondja a rendőrségnek, hogy tartsátok fenn a törvényes rendet, de hogy azt hogyan kell csinálni, hogy mi a pontos eljárás, honnan tudná egy miniszterelnök? – védekezett a pártelnök, aki a műsorvezető kérdésére azt is elmondta, hogy hitt a saját igazában, és aki hisz, az addig megy előre, amíg van hozzá ereje. Hozzátette, hogy

a felesége is azt erősítette benne, hogy a hazájáért meg kell küzdeni és egy „másik országot csinálni.”

Fotó: Youtube

Miután az RTL egykori műsorvezetőjének lelkes közreműködésével úgy érezték, hogy a botrányos kormányzás emlékeit valamennyire sikerült tisztára mosni, akkor a vicces, laza, trendi és haladó gondolkodású politikus imázsát igyekeztek Gyurcsányról kialakítani a fiatal nézőkben, ami innentől már vitathatatlanul sikeres akciónak bizonyult.

A politikai kérdések után Gyurcsány a főzéstől a sporton át a kiscicákig szinte mindenről beszélt, de a nyíltan homoszexuális vlogger kérésére természetesen a melegjogok – azaz az örökbefogadás és az azonos neműek házassága – kérdésében is véleményt alkotott. Kiderült, hogy noha nem félti a haza és a család eszményét a melegektől, de nem gondolja, hogy erőszakkal kell kikényszeríteni ezeket az ügyeket. Elmondta, hogy

ha ő kerülne újra hatalomra, akkor idehaza a lassú érzékenyítés módszerét alkalmazná: azon dolgozna, hogy „fogadják el a magyarok a szeretet szabadságát”, és ha sikeresen elfogadnák, akkor ezeket a jogokat már törvénybe lehetne iktatni.

Gyurcsány a tőle megszokott „szerénységgel” azt is kijelentette, hogy sikerének titka – amiért minden történés ellenére a politikai életben maradt, ráadásul ő a legnagyobb ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció vezetője is – az, hogy egy „normális pasi”, a Demokratikus Koalíció pedig egy „nagyon egészséges csapat”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.