Sajtkörkép: melyiket mihez használhatjuk fel?

A mozzarella pizzára, a parmezán salátába, de mire jó a brie, a raclette, a gorgonzola vagy a cheddar?

null

A mozzarella pizzára, a parmezán salátába, de mire jó a brie, a raclette, a gorgonzola vagy a cheddar? Itt a nagy sajtkörkép, amiből kiderül, hogy a különféle típusúakból mit készíthetsz – olvasható a Mindmegette.hu-n.

Frissek

  • Mozzarella: pizzákra és salátákba remek.
  • Cottage cheese: szemcsés sajt, zöld fűszerekkel ízesítve, kenyérrel kitűnő, de gyümölcshöz is illik.
  • Mascarpone: tejszínből készült, az íze édes. Desszertek alapanyaga, valamint mártásokba szintén kiváló.
  • Lágyak

  • Camembert és brie: penésszel borított, íze az érettségétől függ. Frissen enyhe és rugalmas, éretten aromás és szinte folyós. Szendvicsekbe, mártásokba és rántva is kiváló.
  • Göcseji: fűszeres ízű, levesekbe kitűnően illik.
  • Pálpusztai: sós, erős aromájú, kenyérrel a legfinomabb.
  • Fotó: Pexels

    Félkemények és puhák

  • Edami, gouda és trappista: mindegyik enyhén sós-savanykás ízű. Könnyen reszelhetők, hideg és meleg ételekhez valók, de ránthatók is.
  • Appenzeller: erős, aromás, tésztákba és mártásokba illik leginkább.
  • Raclette: melegszendvicsekre, olvasztáshoz kitűnő, mert nem folyik szét azonnal.
  • Rokfort, márvány, gorgonzola, stilton: kék vagy zöldes erezetű, markáns ízű penészes sajtok. Mártásokba, salátákba, illetve vajjal kikeverve szendvicskrémként a legnépszerűbbek.
  • A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

    Extra rántott sajt

    A sajtokat lereszeljük, összekeverjük. 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk, beleszórjuk az összekevert sajtot. Gombócokat készítünk belőle, amit lelapítunk, és beforgatjuk a zsemlemorzsába. Ezután beletesszük forró olajba, megsütjük. Nagyon finom, laktató és nem folyik ki a sajt. Jó étvágyat hozzá!

    Tejszínes-sajtos rakott csirke

    Előre megfőzzük a rizst. Megfűszerezzük a húst, és pici olajon megpároljuk. Ezután jön a rétegezés a tepsiben: rizs, hús, kevés sajt, megint rizs, végül sajt. Tejszínnel felöntjük és 190 fokon addig sütjük amíg meg nem pirul a tetején a sajt.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.