Két kedvenc töltelékünket egyszerrei használhatjuk, így egy különlegesen finom csemegét kapunk.
Ezt mindenképpen meg kell kóstolni, kihagyhatatlan!
Így készül a világ egyik legnépszerűbb tortája.
Eredetileg marhából készül, de ahogy az elkészítési mód, a fűszerezés és a tálalási forma házról házra változik.
Régebben a maradékok újrahasznosításáról szólt, ma már csúcskaja.
Tejszínes fokhagymakrémlevest szinte mindenki evett már, mégis, nem mindegy, hogyan készítjük el.
A karácsony remek alkalom arra, hogy a karácsonyfa és az ünnepi asztal körül összegyűljön a család apraja-nagyja. Lehetőség van végre találkozni a rég nem látott rokonokkal, és feleleveníteni a közös történeteket, a házigazdának azonban ilyenkor a vendéglátás körüli teendőkkel is foglalkoznia kell. Minél nagyobb az összejövetel, annál több felkészülést igényel, és annál nehezebb megfelelni minden igénynek, köztük például az asztalnál ülők ízlésének. Adunk most pár hasznos tippet, hogy minél gyorsabb, egyszerűbb és költségkímélőbb legyen az ünnepi vendéglátás.
A nürnbergi grillkolbászt mindenki ismeri, akinek ráadásul Bajorországban volt szerencséje megkóstólni, az tudja, hogy mennyire egyedi íze van a finomságnak. Egy kis mustár és kenyér illik hozzá, de a legjobb, ha káposztasaláta is dukál mellé, ez utóbbihoz javaslunk most egy nagyszerű receptet.
Az adventi időszakhoz hozzátartoznak a finom, sokáig eltartható édességel.
A fogyásban segítségünkre lehetnek különböző gyógynövények, gyógyteák is.
Egészségünk megőrzésének érdekében világszerte nő az érdeklődés a természetes gyógymódok iránt. Ennek köszönhetően egyre több figyelem irányul olyan élelmiszerekre, köztük növényekre és fűszerekre, amelyek hozzájárulhatnak testünk jólétéhez. Az egyik ilyen kincs, amit ősi idők óta használnak egészségügyi és kulináris célokra, a kurkuma. Ez az arany színű fűszer azonban nem csak ételek és italok ízesítésére szolgál, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik.
Az édesburgonya egyik viszonylag ritkán alkalmazott, de annál finomabb felhasználási módja.
Vannak aranyszabályok, amiket érdemes szem előtt tartani.
A libából és kacsából készített sültekhez szinte mindig dukál egy kis párolt lilakáposzta. De nem mindegy, hogy készítjük el. Íme, egy kiváló recept hozzá!
A fűszerek világában kevés alapanyag büszkélkedhet a magyar paprika örökségével, ízének mélységével és kulináris jelentőségével. Ez az élénkpiros por nem csupán fűszer, hanem Magyarország gazdag kulturális és gasztronómiai örökségének híres szimbóluma. De mi különbözteti meg a magyar paprikát a többitől, és hogyan választhatjuk ki az igazán minőségi őrölt fűszerpaprikát?
A tökéletes túrógombóc aranyló morzsába hempergetve kicsik és nagyok kedvence.