időjárás -1°C Vilma 2023. december 5.
logo

Mindmegette

Hasznos tippek a karácsonyi vendégváráshoz

Hasznos tippek a karácsonyi vendégváráshoz

A karácsony remek alkalom arra, hogy a karácsonyfa és az ünnepi asztal körül összegyűljön a család apraja-nagyja. Lehetőség van végre találkozni a rég nem látott rokonokkal, és feleleveníteni a közös történeteket, a házigazdának azonban ilyenkor a vendéglátás körüli teendőkkel is foglalkoznia kell. Minél nagyobb az összejövetel, annál több felkészülést igényel, és annál nehezebb megfelelni minden igénynek, köztük például az asztalnál ülők ízlésének. Adunk most pár hasznos tippet, hogy minél gyorsabb, egyszerűbb és költségkímélőbb legyen az ünnepi vendéglátás.

A legjobb köret a németek ikonikus ételéhez

A legjobb köret a németek ikonikus ételéhez

A nürnbergi grillkolbászt mindenki ismeri, akinek ráadásul Bajorországban volt szerencséje megkóstólni, az tudja, hogy mennyire egyedi íze van a finomságnak. Egy kis mustár és kenyér illik hozzá, de a legjobb, ha káposztasaláta is dukál mellé, ez utóbbihoz javaslunk most egy nagyszerű receptet.

Íz és egészség egyetlen fűszerben: kurkuma

Íz és egészség egyetlen fűszerben: kurkuma

Egészségünk megőrzésének érdekében világszerte nő az érdeklődés a természetes gyógymódok iránt. Ennek köszönhetően egyre több figyelem irányul olyan élelmiszerekre, köztük növényekre és fűszerekre, amelyek hozzájárulhatnak testünk jólétéhez. Az egyik ilyen kincs, amit ősi idők óta használnak egészségügyi és kulináris célokra, a kurkuma. Ez az arany színű fűszer azonban nem csak ételek és italok ízesítésére szolgál, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik.

Paprika kisokos – így válasszunk magyar fűszerpaprikát

Paprika kisokos – így válasszunk magyar fűszerpaprikát

A fűszerek világában kevés alapanyag büszkélkedhet a magyar paprika örökségével, ízének mélységével és kulináris jelentőségével. Ez az élénkpiros por nem csupán fűszer, hanem Magyarország gazdag kulturális és gasztronómiai örökségének híres szimbóluma. De mi különbözteti meg a magyar paprikát a többitől, és hogyan választhatjuk ki az igazán minőségi őrölt fűszerpaprikát?

1/130 oldal