Pad thai házilag

Nézze meg videón, hogy készül a pad thai!

null

A pad thai elkészítéséhez a wokba kevés olajat öntünk és felforrósítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kb. 30 másodperc múlva a kockára vágott csirkehúst, majd megpirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a mungóbabcsírát és a felszeletelt újhagymát, és ezeket is megpirítjuk. A wokban a húst és a zöldségeket az egyik oldalra húzzuk, a wok másik felébe beleütjük a tojásokat. Gyors mozdulatokkal elkeverjük, mintha rántottát készítenénk, majd az egészet összekeverjük.

Ekkor hozzáadjuk a sós vízben kifőzött, majd leszűrt rizstésztát, megfűszerezzük a halszósszal, a barna cukorral, a durvára tört földimogyoróval, és ízlés szerint őrölt csilivel (ez opcionális). Jól átkeverjük, néhány percig pirítjuk, majd ráfacsarjuk a lime levét.

Tálalásnál megszórjuk durvára vágott mogyoróval és friss korianderrel. Ízlés szerint facsarhatunk rá még lime levet.

Hozzávalók

olaj

2 gerezd fokhagyma

35 dkg csirkemell

7.5 dkg mungóbabcsíra

3 szál újhagyma

2 db tojás

3 0dkg rizstészta 2

3 ek halszósz

1.5 ek barna cukor

sótlan pörkölt földimogyoró

őrölt csilipaprika

1 db lime

friss koriander

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.