Egy nagyon könnyű és roppant ízletes főétel: parmezános sütőtökös tészta

Nézze meg videón, miként készül ez a különleges finomság!

null

A parmezános sütőtökös tészta elkészítéséhez először felforrósítjuk az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.

A sütőtököt meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, majd a hagymás alaphoz adjuk. Összeforgatjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel, és lefedve kb. 30 perc alatt kis lángon sűrű mártás állagúra főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk – írta a Mindmegette.hu.

A pennét forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson leírt utasítás szerint. Leszűrjük és lecsepegtetjük, majd összeforgatjuk a sütőtökös mártással.

Reszelt parmezánnal és zsályalevelekkel megszórva tálaljuk.

Hozzávalók

4 ekolívaolaj

1 fej hagyma

40 dkg sütőtök

bors

40 dkg penne

10 dkg parmezán

3 db zsályalevél

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.