Elkészítés
1. Az almát meghámozzuk, és a reszelő durvább oldalán lereszeljük. Ízlés szerinti mennyiségű cukorral megszórjuk, és állni hagyjuk.
2. Az élesztőt a meglangyosított tejben egy kis cukorral felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A tésztát két cipóra osztjuk, kinyújtjuk közepes tepsi méretűre. Egy tepsit kizsírozunk (vagy sütőpapírt terítünk bele). Az egyik tésztát a tepsi aljára fektetjük. Megszórjuk zsemlemorzsával.
3. Az almát kinyomkodjuk, de nem túlságosan szárazra. Összekeverjük a fahéjjal, a vaníliás cukorral, rásimítjuk a zsemlemorzsás alapra, majd rátesszük a másik kinyújtott tésztát. Villával megszurkáljuk a tetejét és megkenjük a felvert tojással. Rajzoljunk bele hullámokat a villával.
4. 180 fokra felmelegített sütőbe tesszük és 30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük rombuszokra, és megszórjuk.