Mennyei sütőtökös nudli fetával és körtével

null

Elkészítés

  1. A sütőtököt feldaraboljuk, kevés sóval, borssal, olívaolajjal meglocsolva, 200 fokos sütőbe helyezve nagyjából 40 perc alatt megsütjük. A sült tököt hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk a héját, és egy keverőtálba rakjuk a tökhúst. A felesleges nedvességet leitatjuk róla papírtörlővel, majd a tökhúst burgonyatörővel vagy villával pépesítjük.
  2. A sütőtökpéphez adunk egy tojást, sózzuk, majd apránként annyi lisztet adagolunk hozzá, hogy formázható tésztát kapjunk. Az elkészült tésztaalapot letakarva pihentetjük fél órát.
  3. Azután lisztezett deszkára tesszük, négy részre osztjuk, és nagyjából 2 centis rudakat sodrunk belőle. A hengereket falatnyi darabokra vágjuk, és a tenyerünkkel megformázzuk a nudlikat.
  4. Egy fazékban vizet forralunk, alaposan megsózzuk, és a forrásban lévő vízben a nudlikat kifőzzük. Ha feljöttek a víz tetejére, mégy nagyjából 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük.
  5. Egy serpenyőben közepes lángon egy kevés olívaolajat hevítünk. Hozzáadjuk a vajat, majd ha felhabzott, jöhet a nudli. Időnként kevergetve elkezdjük lepirítani, közben fűszerezzük friss aprított rozmaring- és kakukkfűlevéllel.
  6. Az elkészült nudlikat tálra helyezzük, majd feta sajtot morzsolunk rá, megszórjuk pirított tökmaggal, kockázott körtével, végül meglocsoljuk egy kevés tökmagolajjal.

 

A teljes receptet és az elkészítésről készült videót a Mindmegette.hu oldalon találják meg.

Borítókép: Mennyei sütőtökös nudli fetával és körtével (Fotó: Mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.