Elkészítés
- A tejet meglangyosítjuk, majd a cukorral, illetve az élesztővel elkeverjük. Ezután 20 percig állni hagyjuk, hadd fusson fel.
- A tepertőt a borssal aprító gépben pépesítjük.
- A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, majd a tejfölt. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Dagasztógépbe tesszük és 13 percig alacsony fordulaton jól összegyúrjuk. Langyos helyen letakarva 1 órát kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán áthajtogatjuk, majd kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. Kés hegyével fél centiméter mélyen kockákat vágunk a tetejére és kiszúrjuk a pogácsákat.
- A pogácsákat sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük a felvert tojással, majd ismét kelni hagyjuk kb 40. percet.
- 185 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ha a részletes receptre és az elkészítés videójára is kíváncsi KATTINTSON IDE!
Borítókép forrása: mindmegette.hu