A magyarok egyik kedvenc nasija – Így is lehet!

A tepertős pogácsa az egyik kedvenc ételünk. Nézze meg, hogy csináljuk!

null

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, majd a cukorral, illetve az élesztővel elkeverjük. Ezután 20 percig állni hagyjuk, hadd fusson fel.
  2. A tepertőt a borssal aprító gépben pépesítjük.
  3. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, majd a tejfölt. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Dagasztógépbe tesszük és 13 percig alacsony fordulaton jól összegyúrjuk. Langyos helyen letakarva 1 órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán áthajtogatjuk, majd kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. Kés hegyével fél centiméter mélyen kockákat vágunk a tetejére és kiszúrjuk a pogácsákat.
  5. A pogácsákat sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük a felvert tojással, majd ismét kelni hagyjuk kb 40. percet.
  6. 185 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ha a részletes receptre és az elkészítés videójára is kíváncsi KATTINTSON IDE!

Borítókép forrása: mindmegette.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.