Tartalmas kuszkuszsaláta, ami órákra eltelít

Nem csak köret lehet belőle! Ha főételként fogyasztjuk, hozzá kell tenni pár laktató hozzávalót is.

null

Egyik kedvenc, egészséges munkahelyi ebédem pont ezért a csodásan finom a kuszkuszsaláta, mely annyira laktató, hogy simán kibírom vele vacsoráig. Ez a saláta Buddhatál-szerűen teljes étel, melyben a kuszkusz adja az elegendő mennyiségű szénhidrátot, a sajt és a csicseriborsó biztosítja a megfelelő fehérjebevitelt, a vitamint és rostokat pedig a zöldségek garantálják. Egy saláta gerincét azonban minden esetben a jól elkészített öntet adja, hiszen ennek ízén áll vagy bukik a valódi élmény, így ne bolti változatot használjunk és ügyeljünk arra, hogy olajunk és ecetünk igazán jó minőségű legyen – írja a mindmegette.hu.

Kuszkuszt készíteni rettentő gyors és egyszerű, a boltban kapható instant kuszkusz ugyanis 7-8 perc alatt kész van. Ha nincs mérlegünk, akkor sem kell kétségbeesni, a kuszkusz esetében ugyanis 1:1 arányban adjuk a száraz tésztához a folyadékot. Az 1:1 arány itt nem súlyban, hanem űrmértékben értendő, azaz 1 bögre száraz kuszkuszhoz 1 bögre forró folyadékot tegyünk.

Fotó: Pexels

A KUSZKUSZHOZ (4 FŐ RÉSZÉRE):

  • 250 ml (1 bögre) forró víz vagy alaplé
  • 150 g (1 bögre) kuszkusz
  • 2 ek extraszűz olívaolaj
  • Forraljuk fel a vizet. Tegyünk bele annyi sót, hogy kellemesen sós legyen. Tegyük a száraz kuszkuszt egy edénybe, és öntsük rá a forró, lobogó vizet. Keverjük gyorsan át és takarjuk le. Hagyjuk pihenni 7 percig. Vegyük le az edény tetejét. Villával lazítsuk fel a kuszkuszt. Adjuk hozzá az olajat, keverjük el, és már tálalhatjuk is.

    A MEDITERRÁN SALÁTÁHOZ:

  • 1 db nagy vagy 2 db kisebb érett paradicsom (apróra felkockázva)
  • 1/2 db kígyóuborka meghámozva (apróra felkockázva)
  • 1 db kisebb kalifornia paprika (apróra felkockázva)
  • 1/2 konzerv csicseriborsó (lecsöpögtetve és átöblítve)
  • 1/2 fej lila hagyma (felkockázva)
  • 25 g fetasajt (elmorzsolva)
  • 1 nagy marék kalamata olajbogyó
  • 1 nagy csokor petrezselyem (apróra vágva)
  • 5-6 mentalevél (apróra vágva, de elhagyható!)
  • AZ ÖNTETHEZ:

  • 3-4 ek extraszűz olívaolaj
  • 2 ek citromlé vagy vörsborecet
  • bors
  • Tegyük az összes hozzávalót a feta kivételével egy salátás tálba. Keverjük össze és öntsük rá az öntetet, majd az egészet keverjük alaposan össze. Kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsünk utána. Morzsoljuk a saláta tetejére a fetasajtot és tálaljuk azonnal.

    A kuszkuszsaláta elkészítéséről szóló eredeti cikk elérhető a Mindmegette oldalán.

    Korábbi cikkünkben olyan ételeket gyűjtöttünk össze, amelyek a diétázók számára is fogyaszthatók. Fogyókúra során ugyanis sokszor gondban vagyunk, hogy mit együnk ebédre, vacsorára, vagy desszert gyanánt: 13+1 étel, amit a diétás étrendbe is beilleszthetünk.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.