Elkészítés:
- A görög saláta öntetének elkészítéséhez egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet, a frissen aprított vagy morzsolt oregánót és az apróra vágott fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük.
- Az uborkákat egy spirálvágóval vagy késsel vékonyra csíkozzuk. A kaliforniai paprikát szintén így vágjuk fel, a koktélparadicsomokat felnegyedeljük, végül a lila hagymát is vékonyan felszeleteljük.
- Egy nagyobb tálba tesszük az uborkát, a koktélparadicsomokat, a lila hagymát és a kaliforniai paprikát.
- Hozzáadjuk az olívabogyókat (ha valaki nem szereti, ez ki is maradhat belőle), belemorzsoljuk a fetát, majd meglocsoljuk az olívás öntettel. A görög salátát alaposan összeforgatjuk, és önmagában vagy gyros mellé tálaljuk.
Nézze meg videón, hogyan készül a finomság: