Különleges görög saláta, aminek jól áll a csavar

Akár önmagában is ehetjük, de egy ízletes gyros mellé is kiváló párosítás.

null

Elkészítés:

  1. A görög saláta öntetének elkészítéséhez egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet, a frissen aprított vagy morzsolt oregánót és az apróra vágott fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük.
  2. Az uborkákat egy spirálvágóval vagy késsel vékonyra csíkozzuk. A kaliforniai paprikát szintén így vágjuk fel, a koktélparadicsomokat felnegyedeljük, végül a lila hagymát is vékonyan felszeleteljük.
  3. Egy nagyobb tálba tesszük az uborkát, a koktélparadicsomokat, a lila hagymát és a kaliforniai paprikát.
  4. Hozzáadjuk az olívabogyókat (ha valaki nem szereti, ez ki is maradhat belőle), belemorzsoljuk a fetát, majd meglocsoljuk az olívás öntettel. A görög salátát alaposan összeforgatjuk, és önmagában vagy gyros mellé tálaljuk.
    Nézze meg videón, hogyan készül a finomság:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.