Tárkonyos csirkeraguleves

Ez a recept bizonyítja, hogy miért hívják legényfogónak ezt a finom levest.

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tárkonyos csirkeraguleves elkészítéséhez a felhevített olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk.
  2. Ezután rádobjuk a felkarikázott, illetve feldarabolt gyökérzöldséget (sárgarépát, petrezselymet, zellert), valamint a zöldborsót. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús félig megpuhul.
  3. Ekkor belekeverjük a megtisztított, feldarabolt gombát, felengedjük az alaplével, és a húst készre főzzük. A tejszínt elkeverjük a tejföllel, és behabarjuk vele a levest. Egy kevés tárkonnyal fűszerezve felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
  4. Végül pár perc hűtés után a citromlével pikánsra ízesítjük. 

Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.

Borítókép: Tárkonyos csirkeraguleves(Fotó: Mindmegete.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.