ELKÉSZÍTÉS
- A tárkonyos csirkeraguleves elkészítéséhez a felhevített olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk.
- Ezután rádobjuk a felkarikázott, illetve feldarabolt gyökérzöldséget (sárgarépát, petrezselymet, zellert), valamint a zöldborsót. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús félig megpuhul.
- Ekkor belekeverjük a megtisztított, feldarabolt gombát, felengedjük az alaplével, és a húst készre főzzük. A tejszínt elkeverjük a tejföllel, és behabarjuk vele a levest. Egy kevés tárkonnyal fűszerezve felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
- Végül pár perc hűtés után a citromlével pikánsra ízesítjük.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Tárkonyos csirkeraguleves(Fotó: Mindmegete.hu)