ELKÉSZÍTÉS
- A magas mákos sütemény tésztájának elkészítéséhez a lisztet, a sütőport és a porcukrot
- összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat vagy margarint, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet, és jól összegyúrjuk.
- A tésztát két részre osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Az egyiket egy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük és megkenjük a lekvárral.
- A töltelékhez a vajat vagy a margarint a cukorral habosra keverjük, beletesszük a lisztet, a mákot, a sütőport, a citrom lereszelt héját, a vaníliás cukrot és annyi tejet, hogy piskóta sűrűségű tésztát kapjunk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük.
- A tölteléket a lekvárral megkent tésztára öntjük, és erre rátesszük a másik tésztát. A tetejét megkenjük egy felvert tojással és villával megszurkáljuk.
- Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 40 percig, tűpróbáig sütjük. A tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Magas mákos sütemény (Fotó: Mindmegete.hu)