A libasült elmaradhatatlan garnírungja, a párolt lilakáposzta

A libából és kacsából készített sültekhez szinte mindig dukál egy kis párolt lilakáposzta. De nem mindegy, hogy készítjük el. Íme, egy kiváló recept hozzá!

null

A párolt káposzta elkészítéséhez a káposztát legyaluljuk. A hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk. 

A cukrot olajon karamellizáljuk, hogy aranybarna legyen. Hozzáadjuk a hagymát, és megpirítjuk. 

A káposztát is megsózzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, borssal és jól összekeverjük – írta a mindmegette.hu. 

Kis-közepes lángon fedő alatt, 1 dl vízzel, gyakran kevergetve addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul, ez kb. 30-40 perc. 

Ha a káposzta megpuhult, ecetet öntünk rá, és fedő nélkül még 5 percig pirítjuk. Sültekhez kínáljuk (liba, kacsa, sertés).

Borítókép: illusztráció (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.