Elkészítés
- A vöröshagymát megtiszítjuk, felkockázzuk, és 1 evőkanál felolvasztott zsíron megdinszteljük.
- Amikor már üveges, meghintjük pirospaprikával, összekeverjük, majd 1 perc múlva, nehogy a paprika odakapjon és megkeseredjen, mehet bele az előzőleg kb. 1x1 centis kockákra vágott sertéshús.
- Összekeverjük, megsózzuk, és pár percig közepes lángon, időnként megkeverve, pároljuk. Ráöntünk kb. 1 dl forró vizet, ismét megkeverjük, és közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük.
- Amikor már állagra megfelelő, fedő nélkül főzzük még pár percig, hogy a szaft jó sűrű legyen.
- A pörkölthöz nokedlit szaggatunk, és azzal tálaljuk.
További részleteket és videót IDE KATTINTVA talál.
Borítókép: mindmegette.hu