Bocsánatot kért a Cyberpunk 2077 miatt a CD Projekt

Még pénzvisszatérítést is segít szerezni a csalódott konzolosoknak – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 12. 15. 15:14
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Witcher 3-mal befutott CD Projekt RED a napokban megjelent új játéka alapvetően gigantikus kritikai sikert aratott, ráadásul már a megjelenése előtt visszahozta a komplett fejlesztési- reklámköltségét, előrendelésben nyolcmillió példányt sikerült eladni belőle.

Ettől függetlenül súlyos gondok vannak a Cyberpunk 2077-tel: minden platformon jobb esetben csak kellemetlen vagy vicces, rosszabb esetben viszont akár egyes küldetések teljesítését is megakadályozó bugok találhatóak benne.

A teljesítménye szintén hagy kívánnivalót maga után: PC-n, továbbá PlayStation 5 és Xbox Series konzolokon körülbelül az előre sejtett módon teljesít, ám a PlayStation 4 és az Xbox One verziói abszolút borzasztóak. Az alapgépeken akár 15-20 FPS-re is lemegy a képkockasebesség, ráadásul tipikusan pont a legrosszabbkor.

Hab a tortán, hogy a CD Projekt eltitkolta a vevők és a média elől a játék állapotát az előző generációs konzolokon: senki sem tudta előre, hogy ennyire béta állapotú rajtuk a Cyberpunk 2077.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

A CD Projekt most nyílt levelet tett közzé a témában: általánosságban véve elnézést kér a vevőktől a játék általános állapota miatt, az előző generációs konzolokat használó vevőket pedig specifikusan is megszólította, részben mivel eltitkolta előlük a súlyos gondokat.

További fontos fejlemény, hogy az elmúlt napok javításait követően a következő 7 napon belül jön még egy kisebb patch a játékhoz, utána pedig januárban és februárban készül hozzá egy-egy óriási frissítés. A remények szerint ezek együtt már képesek lesznek megoldani minden platformon a legégetőbb problémákat, továbbá az előző generációs konzolokon drámaian javítani fogják képkockasebességet.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Nyolcéves kisfiút igazoltak hivatásos videojátékossá

Újabb fordulat váltott ki jelentős vitákat az esport-világban, a Team 33 leigazolt egy nyolcéves Fortnite-játékost.

Joseph Deen hatéves kora óta gyakorolt a csapattal, és a vezetés szerint most eljött az ideje, hogy a fiatal tehetség formálisan is csatlakozzon a gárdához.

A szerződése keretében kapott egy 5000 dollár értékű számítógépet és perifériaszettet, plusz 33 ezer dollár csatlakozási bónusz ütötte a markát, ilyen sorrendben 1,5 millió és 9,8 millió forintokról beszélünk.

A hír hallatán felmerül a kérdés, hogy egyáltalán legális-e ilyen fiatalon fizetésért cserébe videojátékossá igazolni, a válasz pedig igen, különben tehetség ide vagy oda, nem költöttek volna rá óriási pénzt.

Ettől függetlenül garantáltan nem klasszikus szerződést kapott, erre még nagyon sokáig nem lesz lehetőség az életkora miatt. Joseph 2021-től kezdve játszhat a versenyeken a csapattal.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.