Fals pozitív riasztásokra ugranak az IT biztonsági szakemberek

A munkahetük negyede (heti 10 óra) is elmehet a fals pozitív riasztások kezelésével – derült ki egy friss, hatszáz IT biztonsági szakértő megkérdezésével készült felmérésből.

Forrás: bama.hu - mediaworks2021. 07. 09. 20:41
null
A kép illusztráció Forrás: pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Deep Instinct vállalat kutatása szerint a szakemberek az idő többi részét a vállalat működőképességének biztosításával töltik, olyan feladatokkal, mint szoftver frissítések vagy hibajavítások telepítése. Ennek megfelelően az IT biztonsági szakembereknek rendkívül kevés idejük marad a meglévő megoldások javítására és a kreatív ötletelésre – írja a bama.hu.

Fals pozitív riasztásnak nevezzük azt a hiba vagy veszélyjelzést, melyről közelebbi vizsgálatkor kiderül, hogy semmi ok az aggodalomra.

Ezeknek a riasztásoknak a száma azért sokasodott meg, mert a kiberbiztonsági szakértők rengeteg monitorozó eszközt használnak IT hálózatuk és rendszereik védelmére, ezek pedig nagyon sok riasztást adnak – sokszor hamisan.

A kép illusztráció
Fotó: pixabay

A szakemberekben idővel „riasztás fáradtság” alakulhat ki, mely azt a veszélyt hordozza magában, hogy a valós problémákat sem veszik komolyan. A sok riasztás továbbá hozzájárul a rossz hangulat és demotiváltság kialakulásához is.

Az IT biztonsági szakemberek azzal segíthetik a megoldásgyártók munkáját, hogy ha fals pozitív riasztást észlelnek, akkor küldjék be a gyártóknak, akik a mintát elemezve javítanak megoldásukon.

A G DATA esetében a mintákat itt lehet beküldeni.

A teljes cikk ITT olvasható tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.