Ingyen tabletet kapnak egy napilap előfizetői

Jövő nyártól csak az újság vasárnapi kiadása jelenik meg nyomtatásban – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 13. 18:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokatlan és tőkeigényes manővert jelentett be az egyesült államokbeli Tennessee állam Chattanooga városának napilapja, a következő hónapok során a havi 34 dollárért előfizető olvasók ingyen Apple iPad táblagépet kapnak. Ennek oka, hogy 2022 közepétől gazdasági okokból nagyrészt megszűnik a Chattanooga Times Free Press nyomtatott kiadása, jobbára csak digitális formában lesz elérhető, kizárólag a vasárnapi lapszáma kerül majd papíralapon (is) az olvasókhoz.

A kiadvány nem említette, hogy melyik Apple iPadet kapják az előfizetők, de minden bizonnyal az egyik legolcsóbb modellről van szó.

A napilap összesen 4,4 millió dollárt (1,3 milliárd forintot) költ a táblagépek vásárlására, emellett pedig további 1,7 millió dollárt (körülbelül 505 millió forintot) fordít a táblagépre átállított olvasók oktatására és támogatására. A napilap előfizetőinek jókora része már idősebb, így nem magától értetődő, hogy képesek kezelni a kapott tabletet.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: PEXELS

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.