időjárás 11°C Bianka, Blanka 2021. October 25.
logo

Tableteken és telefonokon is játszhatnánk a népszerű játékokkal

Forrás: origo.hu
2021.04.13. 13:44
Tableteken és telefonokon is játszhatnánk a népszerű játékokkal

Elhozná tabletekre és telefonokra a népszerű sorozatait a Sony – írja az Origó.

Az EuroGamer beszámolója alapján a Sony újból igazítani kíván a videojátékos stratégiáján, egyes PlayStation-exkluzív termékeinek számítógépekre való kiadása mellett nekiállhat kiszolgálni a mobilos játékosokat is, elhozná Android és iOS rendszerekre a népszerű játéksorozatait.

A kezdeményezésre egy álláshirdetésből derült fény, a Sony jelenleg épp vezetőt keres a PlayStation Studios mobilos üzletágának élére. Az álláshirdetés szövegében nem kertelt a vállalat, az lesz az illető feladata, hogy a divízió „sikeresen adaptálja mobilokra a PlayStation legnépszerűbb szellemi tulajdonait„. A leírás szerint a munkát megkapónak 3-5 éves távlatban kell terveket szőnie arról, hogy milyen termékek válnak majd elérhetővé telefonokra és tabletekre.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

A Sony mostani kezdeményezésében semmi meglepő sincs, hiszen egy-egy jól sikerült, free to play üzleti modellű adaptációval óriási pénzeket kereshet. Valójában az a furcsa, hogy még nem állt neki a szellemi tulajdonaira épülő mobiljátékokat gyártani, a 2015-ös a Run, Sackboy! Run! és a 2016-os Uncharted: Fortune Hunter óta nem volt különösebben aktív, csak konzolos játékokhoz készített mobilos társalkalmazásokat.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Tönkreteheti a PlayStation 4-et a lemerült CMOS elem

A játékkonzolok sem tartanak örökké, azonban a jelentések szerint a Sony PlayStation 4 modellek hamarabb papírnehezékké válhatnak az átlagosnál. A beszámolók alapján a Sony előző-generációs konzolja a CMOS elemet használja belső óraként, ehhez a felhasználó nem fér hozzá. A játékok futtatásához pedig működő CMOS elem kell.

A lemerült CMOS elem tehát használhatatlanná teszi a konzolt, az többé nem tud játékokat megnyitni, akkor sem, ha lemezes játékról van szó. A lemerült CMOS elem cseréje megoldja a problémát, de ehhez fel kell nyitni a konzolt, ami nem mindenki számára megoldható.

Ennél is nagyobb probléma, hogy a konzol működése csak akkor áll vissza az elem cseréje után, ha az hozzáfér a PlayStation Networkhöz, hogy resetelje a rendszeridőt. Vagyis csak akkor szabad kicserélni a CMOs elemet, ha a PlayStation 4 tud csatlakozni.

Tovább