Néhány éven belül megérkezhet az 576 megapixeles kameraszenzor

Felülmúlnák az emberi szem részletességének tippelt 500 megapixelt, már 2025-re a Samsungnál.

Forrás: ORIGO2021. 09. 12. 9:44
Samsung Galaxy Z Fold 2 Forrás: SAMSUNG
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár sok szakember szerint az okostelefonokba a 100, 200 megapixeles kameraszenzorok is felesleges túlzások (hiszen nem a nagyobb felbontástól lesz jobb a képminőség, de marketinges szempontból jól hangzik a dolog). A Samsung ugyanakkor többször megerősítette, hogy nagyobb célt tűzött ki, és újfent kiderült, hogy 576 megapixeles mobilos kameraszenzorban gondolkozik –olvasható az Origó cikkében.

Ezt már 2025-ben piacra dobná a jelentések szerint. Eleinte állítólag más eszközben debütálhat, mobilba csak később építenék be. A szenzor tervei a Samsung egyik alelnöke mutatta meg egy prezentáción.

A diákon látható, hogy a 2000-es 0,3 megapixelről 2021-re eljutottak 108 megapixelig, majd 2025-re már 576 megapixeles szenzorfelbontást terveznek. Az emberi szem képe is látható, méghozzá azért, mert a szakértők feltételezései szerint az emberi szem nagyjából 500 megapixelben látja a világot. A Samsung ezt az értéket szeretné túllépni. Egyesek szerint ebből már nem a mobilok, inkább az önvezető járművek profitálnak majd.

Borítókép forrása: Samsung

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.