Rejtett vezeték nélküli mobiltöltőt készített a multinacionális vállalatcsoport + videó

A cég most előállt egy alternatív megoldással, mely során a vezeték nélküli töltőt a bútorlapok aljaira kell rögzíteni.

2021. 09. 21. 9:24
Forrás: Origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bútorlapok aljára ragasztható vagy csavarozható fel a Sjömärke - számolt be róla az Origo.

Az okostelefonok és egyéb kütyük töltésére használható vezeték nélküli töltők java nem túl diszkrét, tipikusan íróasztalok, éjjeliszekrények, polcok szolgálnak az otthonukként. Esetenként eltér, hogy a közszemlére tételüket mennyire tartják kívánatosnak és esztétikusnak a tulajdonosaik, azonban a töltők puszta helyfoglalása mindenképp negatívumot jelent a helyszűkében lévők számára.

Az IKEA most előállt egy alternatív megoldással, a Sjömärke vezeték nélküli töltőjét a bútorlapok aljaira kell rögzíteni. A vállalat szerint a működéséhez az asztallapnak legalább 8 mm, de legfeljebb 22 mm vastagnak kell lennie, a Wireless Qi 1.2.4 szabvány alapprofiljának támogatásából ítélve pedig maximum 5W töltési teljesítményre számíthatnak a vevők.

A Sjömärke rögzítéséhez kétoldalú ragasztócsíkokat biztosít az IKEA, ám opcionálisan csavarokkal is hozzáépíthető a bútorlaphoz, az utóbbi igénybe vétele esetén a vevőknek kell gondoskodniuk a csavarok beszerzéséről. Egyelőre nem világos, hogy a kétméteres tápkábellel rendelkező termék mikor válik elérhetővé Magyarországon, az USA-ban már megkezdődött a forgalmazása, ott 40 dollárt (nettó 12 ezer forintot) kér érte az IKEA.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

(A borítókép forrása: Origo/youtube - képernyőfotó)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.