Az eddigi legolcsóbb laptopján dolgozik a gyártó

Továbbra sem tett le az észak-amerikai általános iskolák és középiskolák meghódításáról a Microsoft – írja az Origó.

Forrás: ORIGO.HU2021. 10. 27. 12:44
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Windows Central beszámolója alapján még idén bemutatkozhat a Microsoft specifikusan számukra kitalált laptopja. Az intézményekben évek óta hódító Chromebookok közvetlen ellenfelének szánt, Tenjin kódnevű eszköz az eddigi messze legolcsóbb Surface lesz, és mintául szolgál a hasonló eszközöket az iskolák számára kínálni szándékozó számítógépgyártók számára – derül ki a cikkből.

A Tenjin árazása nem világos, de a specifikációk erősen kétszáz dollár szagúak: 11,6 hüvelykes és 1366×768 pixeles kijelző, Intel Celeron N4120 processzor, 8 GB RAM, teljes méretű billentyűzet, egy-egy USB-A és USB-C port, audio-Jack hangcsatlakozó, töltőport.

A forrás szerint a laptopon Windows 11 fut, azonban normál helyett egy „SE” nevű változatban. Ez elvileg olyan tweakeléseket tartalmaz, amelyek üzemeltetési szempontból hasznosak az iskolák számára, továbbá minimalizálják az operációs rendszer gépigényét is.

Borítókép: Pixabay

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.