Elképesztő mennyiség fogyott a japán gyártó konzoljából

Ráadásul az elődje iránt is kifejezetten tisztességes még a kereslet – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 10. 29. 9:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilvánosságra hozta a legutóbbi pénzügyi negyedévének eredményeit a Sony, amely alapján jelenleg a PlayStation-üzletág a vállalat legnyereségesebb része, a június és szeptember közti három hónapban 5,68 milliárd dollár bevételt sikerült generálnia hardverek, szoftverek, és szolgáltatások értékesítéséből.

A kérdéses három hónapban a konzolos divízió 3,3 millió darab PlayStation 5 játékkonzolt értékesített, így az első születésnapját csak 2021. november 12-én ünneplő konzolból már 13,4 millió darabot sikerült eladni. Ennek ellenére továbbra is globális hiány van a termékből, ami a sejtések szerint csak jövő ilyenkorra szűnhet meg.

Mindeközben az előző generációs PlayStation 4 teljesítményére sem lehet panasz, a taglalt időszakban kétszázezer darabot szállított le belőle a vállalat, szemben az egy évvel ezelőtti azonos negyedév másfél milliójával, továbbá előző negyedév félmilliójával.

Mostanra olyan 116-117 millió PS4 talált gazdára.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Bortókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.