Túl a 10 millión a japán techóriás legkelendőbb konzolja

A PS5 eladásai továbbra is a PS4 előtt járnak, így az a Sony eddigi leggyorsabban fogyó konzolja annak ellenére, hogy az egész iparágat sújtó félvezetőgyártási problémák miatt a vállalat egyszerűen nem tudja kielégíteni a keresletet – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 07. 31. 10:28
null
Komoly újdonságokra számíthatnak a PlayStation 5-öt sikeresen beszerzett játékosok Forrás: YOUTUBE (KÉPERNYŐKÉP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sony még áprilisban jelentette be, hogy a PlayStation 5 eladásai átlépték a 7,5 milliós példányszámot, most pedig már arról számolt be a vállalat, hogy a 10 milliós határt is sikerült teljesíteni. Ezzel

a PS5 továbbra is gyorsabb ütemben fogy, mint az előző generációs PS4, így tehát ez a Sony valaha kiadott legkelendőbb konzolja.

A PlayStation 5 eladásai átlépték a 10 milliós példányszámot
Fotó: YOUTUBE (KÉPERNYŐKÉP)

Mindezt annak ellenére, hogy a konzol gyártását (számos már informatikai termékhez hasonlóan) rendkívüli módon sújtja a globális chiphiány. Emiatt a Sony már a tavaly őszi megjelenés óta képtelen kielégíteni a vásárlói igényeket, így a PlayStation 5 állandóan hiánycikk, számos üzlet az előrendeléseket is csak hónapokkal későbbi várható teljesítéssel veszi fel.

A Sony ugyan nem növelte hivatalosan a konzol árát a hiány ellenére, azonban az elmúlt hónapobkan ez az egész helyzet sajnos nagyon sok lehetőséget adott a nyerészkedőknek, akik néha többszörös áron értékesítették tovább a megvett konzolokat.

A szomorú helyzetet Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója is elismerte az ünneplésre okot adó 10 milliós bejelentés mellé:

„Habár a PS5 gyorsabban és több háztartásba jutott el, mint bármelyik korábbi konzolunk, továbbra is nagyon sok munka áll előttünk, hiszen még mindig nem tudjuk kielégíteni a keresletet”

– nyilatkozta.

A Sony játékai is egészen jól teljesítenek: a PS5 nyitójátékaként (majd később PS4-re is megjelent) Spider-Man: Miles Morales már több mint 6,5 millió, a csak PS5-re elérhető Ratchet & Clank: Rift Apart pedig 1,1 millió példányban kelt el. Egyedül a Returnal tűnik gyengébbnek a maga 560 ezres példányszámával.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.