Továbbra is vehetik a videókártyákat az adatbányászok

Csúszik az Ethereum bányászatának teljesen új alapokra helyezése – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 10. 27. 8:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fantasztikus hírt kaptak májusban a gamerek, az Ethereumot fejlesztő csoport bejelentette a blokklánc működésének teljesen új alapokra helyezését. 

A váltást követően az Ether kriptovaluta bányászatához nem lesz többé szükség fogyasztói piacra szánt videókártyák tömkelegének számítási teljesítményére, így a töredékére esik majd a tevékenységgel kapcsolatos áramigény, sokkal több videóvezérlő landolhat az eredeti vásárlóközönségnél, amelynek köszönhetően a termékek árai is mérséklődhetnek.

Az elmúlt hónapokban nagy csend honolt az idénre ígért technológiaváltás kapcsán, és sajnos bebizonyosodott a gyanú, hogy csúszik a nagy attrakció. A legfrissebb tájékoztatás szerint az Ethereum csak valamikor 2022 első vagy második negyedévében válthat át az új működésre, addig is maximum a csiphiány miatti gigászi felár tántoríthatja el a bányászokat a videókártyák felvásárlásától.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.