Befejezi az arcfelismerés használatát a vállalat

A funkciót eredetileg univerzálisan minden felhasználónál bekapcsolta a Facebook.

Forrás: origo.hu2021. 11. 03. 14:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyik első érdemi bejelentéseként a Meta hírül adta a Facebook által használt arcfelismerő rendszer nyugdíjazását. A funkció legenerálta a felhasználók által feltöltött fotók alapján az arcuk biometrikai célokra használható lenyomatát, hogy utána képes legyen mások által feltöltött fotókon automatikusan megjelölni őket – íra az Origo.

A funkciót eredetileg univerzálisan minden felhasználónál bekapcsolta a vállalat, azonban egyes piacokon jogi okokból kénytelen volt leállítani. Ezután 2019-től kezdve a lehetőséget igénybe venni kívánó facebookozóknak világszerte manuálisan kellett aktiválniuk, már amennyiben elérhető volt az országukban.

Az arcfelismerésen alapuló megjelölés lekapcsolása nem meglepetés, hiszen a Meta szerint csak a facebookozók harmada volt hajlandó jóváhagyni a működését, ráadásul még így is rendszeresen hatósági érdeklődések és kritikák kereszttüzében állt miatta – olvashtaó a portálon. 

A Facebook a közeljövőben nem csak lekapcsolja a rendszert, de az év végéig törli a felhasználókról legenerált biometrikai információkat is, olyan egymilliárd személy érintett. Ettől függetlenül egyes esetekben továbbra is használhat arcfelismerést, például pénzügyi szolgáltatások nyújtásakor, eszközök feloldásakor, vagy a fiókjaikból kizárt felhasználók azonosításakor.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

A borítókép illusztráció (Forrás: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.