időjárás -3°C Fábián, Sebestyén 2022. January 20.
logo

Befejeződhet az anonim trollkodás Ausztráliában

Forrás: ORIGO.HU
2021.11.30. 11:03 2021.11.30. 14:54
Befejeződhet az anonim trollkodás Ausztráliában

Törvénnyel kényszeríthetik a felhasználók leleplezésére a techcégeket – írja az Origó.

Rágalmazással kapcsolatos törvénymódosítások benyújtását jelentette be Scott Morrison ausztrál miniszterelnök, a megszavazásuk esetén többek közt a techcégeknek le kellene leplezniük a szolgáltatásaik anonim felhasználóit a perek indíthatósága érdekében. Amennyiben erre nem képesek vagy hajlandók, akkor ők válnának az alperesekké, nekik kellene állniuk az esetleges kártérítést.

A tervek szerint az internetes rágalmazás vélt megvalósulása esetén a felhasználók egy online platformon jelezhetnék a problémát, amely első körben békéltető testületként megpróbálná a problémás bejegyzések vagy kommentek eltávolítására kérni a szerzőiket; ennek sikertelensége esetén léphetne peres útra az ügy.

Az online világnak nem szabad vadnyugattá válnia, ahol botok, bigottak és trollok anonim módon árthatnak az embereknek. Ez nem így működik a való világunkban, és semmi oka sincs annak, hogy a digitális térben ez történjen

– magyarázta Morrison az elképzelést.

Ausztrália törvényei természetesen csak belföldön alkalmazhatóak, így a külföldi rágalmazók ellen vélhetően nem tudnának az új rendszeren keresztül fellépni az ausztrál internetezők.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)