Felkészültek a netes csalók az ünnepi szezonra

Tavaly ilyenkor csak az USA-ban 53 millió dollárt loptak a vevőktől – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 11. 29. 13:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ünnepi szezon küszöbén figyelmeztetést adott ki az FBI, miszerint nagyon résen kell lenniük az interneten ajándékokat vásárolni kívánóknak, hogy ne váljanak csalások áldozataivá. A tavalyi azonos időszakban a netes bűnözés bejelentésére kitalált központjába 17 ezer panasz futott be a meg nem érkezett rendelések miatt, a csalók olyan 53 millió dollár, avagy 17,3 milliárd forint kárt okoztak.

Természetesen a valódi kárérték ennél garantáltan sokkal magasabb, hiszen a bűncselekmények csupán egy részét jelentették a vevők, különösen a kisebb összegű csalások esetén jó eséllyel tömegek nem vették a fáradtságot a hivatalos panaszemelésre.

A FBI szerint az idei ünnepi szezonban különösen résen kell lenniük a vevőknek, hiszen számos termékkategóriában jellemző az áruhiány, így 

a gyanúsan alacsony árakon hirdetett termékek mellett biztosan fókuszterület lesz bűnözők számára a nehezen beszerezhető ajándékokkal való hitegetés.

Jobb ötlet csak közismert, vagy legalábbis leinformálható cégektől vásárolni az interneten.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.