Betegek lopott adatait hozták nyilvánosságra iráni hackerek

A Mór nevű rendelőintézet-lánc 290 ezer páciensének ellopott adatait is közzé tette az Iránhoz köthető Black Shadow hackercsoport – jelentette az izraeli katonai rádió szerda reggel.

Forrás: Mediaworks2021. 11. 03. 10:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az internetre feltöltötték a páciensek orvosi tesztjeivel kapcsolatos adatait, időpontkéréseket, levelezéseket egyebek közt a vérvizsgálattal, nőgyógyászati, vastagbéltükrözéses, ultrahangos és mammográfiai vizsgálatokkal kapcsolatban – olvasható a Bama.hu oldalán.

„A legfrissebb kiszivárogtatások további lépést jelentenek az érzékeny személyes adatok nyilvánosságra hozatalában” – nyilatkozott Mei Brooks-Kempler kiberszakértő a Walla hírportálnak.

Az ellopott információt felhasználhatják most és a jövőben célzott támadásokhoz, zsaroláshoz, sőt megkísérelhetik, hogy segítségével az így megismert személynek adják ki magukat

– tette hozzá.

Az ügyészség kibervédelmi osztályának kérésére a Google letiltotta a hozzáférést a Black Shadow csoport oldalaihoz. Emellett a Telegram nevű üzenetküldő applikáció blokkolta a csoport további két csatornáját is, amelyeken adatbázisok feltörése révén szerzett személyes információkat terjesztettek.

A teljes cikk ITT olvasható tovább.

Borítókép: Pixabay

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.