A youtuberek fiókjaira vadásznak a hackerek

A YouTube tartalomgyártóinak fiókjait próbálják megszerezni a hackerek, adathalász módszerekkel – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 10. 28. 7:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Google tájékoztatása szerint adathalász levelekkel támadják a YouTube tartalomgyártóit hackerek, azért, hogy megszerezzék a fiókjait a youtubereknek. Az e-maileket reklámüzletnek álcázzák, és linket rejtenek bele, ami kártevő letöltését indítja el.

A Google szerint a kártevőt úgy rakták össze, hogy lefoglalja a youtuberek fiókjainak jelszavát és az egyéb információkat, amiket a böngészős süti tárol. Ezután a lopott adatokat a kártevő a hackerekhez továbbítja.

Állítólag azok vannak a legnagyobb veszélyben, akik az e-mailcímüket a csatornájukhoz kapcsolták. A csalók hiteles cégnek álcázzák magukat, és a termékük, játékuk, szoftverük reklámozását kérik a levélben. A hackerek a hiteles megtévesztés érdekében 15 ezer fiókot és 1000 internetes domaint is létrehoztak a Google szerint.

A lopott fiókokat többek között kriptopénzes csalásokhoz használják fel vagy pedig eladják a fiókot, akár 4000 dollárért. 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: PEXELS

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.