időjárás 14°C Ferenc 2023. október 4.
logo

A youtuberek fiókjaira vadásznak a hackerek

Forrás: ORIGO
2021.10.28. 07:27
A youtuberek fiókjaira vadásznak a hackerek

A YouTube tartalomgyártóinak fiókjait próbálják megszerezni a hackerek, adathalász módszerekkel – olvasható az Origo cikkében.

A Google tájékoztatása szerint adathalász levelekkel támadják a YouTube tartalomgyártóit hackerek, azért, hogy megszerezzék a fiókjait a youtubereknek. Az e-maileket reklámüzletnek álcázzák, és linket rejtenek bele, ami kártevő letöltését indítja el.

A Google szerint a kártevőt úgy rakták össze, hogy lefoglalja a youtuberek fiókjainak jelszavát és az egyéb információkat, amiket a böngészős süti tárol. Ezután a lopott adatokat a kártevő a hackerekhez továbbítja.

Állítólag azok vannak a legnagyobb veszélyben, akik az e-mailcímüket a csatornájukhoz kapcsolták. A csalók hiteles cégnek álcázzák magukat, és a termékük, játékuk, szoftverük reklámozását kérik a levélben. A hackerek a hiteles megtévesztés érdekében 15 ezer fiókot és 1000 internetes domaint is létrehoztak a Google szerint.

A lopott fiókokat többek között kriptopénzes csalásokhoz használják fel vagy pedig eladják a fiókot, akár 4000 dollárért. 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: PEXELS

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.