Leállítja a dedikált csevegőappját az egyik közösségi oldal

Decemberben búcsúzik az előre borítékolhatónak megfelelően megbukott Threads.

Forrás: ORIGO2021. 11. 21. 14:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes trend volt éveken keresztül megfigyelhető a népszerű közösségi hálózatok körében: érthetetlen és felesleges módon külön mobilappokban is elérhetővé tették a szolgáltatásaik bizonyos funkcióit, ezután erőfeszítést sem tettek a szoftverek reklámozására, végül pedig érdeklődés hiányában egy-két éven belül nyugdíjazták az appokat – olvasható az Origó cikkében.

Most épp az Instagram vette tudomásul, hogy szinte senki sem használja a megszokott mobilappjából is elérhető chatszolgáltatásának alternatív mobilappját, pedig a Threads már 2019 óta letölthető az Android és az iOS áruházaiból. A felhasználók figyelmét a jövő héttől értesítésben hívja majd fel az alkalmazás nyugdíjazására, december végén pedig le fogja kapcsolni azt, onnantól kezdve újból csak a fő Instagram-appon keresztül kínál csevegési lehetőséget.

A vállalat szerint a jövőben implementálja az Instagram csevegőjébe a Threads „egyedi és szórakoztató” funkciót, tételesen listát ezekről nem közölt.

Borítókép: A kép csak illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.