Feldagadó okosórák miatt perelik a népszerű techóriást

Az Apple ellen indított per szerint az Apple Watch akkumulátora feldagadhat, ez pedig súlyos sérülést okozhat – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 12. 15. 9:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberek milliói hordanak világszerte okosórát, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egy-egy hardverhiba súlyos sérüléseket is okozhat. A MacRumors beszámolója szerint Amerikában újabb per elé néz az Apple: egy vásárlója súlyosan megsérült az Apple Watch okosórája miatt.

Az Apple Watch Series 3 okosóra akkumulátora ugyanis feldagadt, majd Chris Smith vádja szerint a hároméves okosóra képernyője levált a készülékházról, köszönhetően a feldagadt energiaforrásnak.

Ennek következtében a képernyő éles széle elvágta Smith kezét egy golfkocsi vezetése közben, és mély sebeket ejtett rajta. Állítólag a sérülés olyan komoly volt, hogy a vágás vénát is ért. A per szerint az Apple tisztában van a feldagadó akkuk problémájával, de nem hagyott elég helyet a házban ahhoz, hogy a képernyőt ne nyomja ki a meghibásodó energiaforrás. A per az aktuális modellt leszámítva mindegyik Apple órát érinti.

Az ügy tanulsága az, hogy aki azt veszi észre:

feldagadt az okosórája, elvált a kijelző, az azonnal fejezze be annak viselését, mert nem biztonságos többé a használata. Ez persze a mobilokra is érvényes.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.