Még a gyártója is segítene a javított iPhone 13 mobilok gondjain

Ha külsős cég javít kijelzőt az iPhone 13-ban, leáll a Face ID. Ezen segítene az Apple egy frissítéssel – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 12. 8:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha külsős cég javít kijelzőt az iPhone 13-ban, leáll a Face ID. Ezen segítene az Apple egy frissítéssel.

Az iFixit a múlt héten jött rá arra, hogy amennyiben nem hitelesített szakszerviz cserél vagy javít kijelzőt az Apple iPhone 13 mobilokban, akkor a Face ID használhatatlanná válik. Ez egy rizsszem méreteivel rendelkező vezérlőcsip miatt van, ami a képernyőt az egyedi alaplappal összekötő kábelnél található.

Az a szerviz, amelyik nem az Apple partnere, kénytelen forrasztással trükközni, ez azonban sok időt és szaktudást igényel, speciális felszereléssel együtt.

Az Apple végül azt az állásfoglalást tette közzé, hogy dolgozik egy szoftverfrissítésen, ami nem teszi kötelezővé a szervizek számára a vezérlőcsip átköltöztetését a képernyő cseréjekor. Ez a független szervizek számára remek hír. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy az Apple mikor adja ki ezt a frissítést.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Iphone 13 (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.