Sokat kell még várni az OLED-kijelzős csúcslaptopokra

A jelentések szerint az első OLED-kijelzős Apple MacBook csak 2025 táján érkezhet – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 10. 9:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hónapok óta pletykálnak arról, hogy az Apple OLED-kijelzővel szerelheti a jövőbeli MacBookokat. Ilyen panelt eddig csak iPhone-okba és okosórákba épített. A The Elec információi szerint valóban tervben vannak a OLED-képernyős MacBookok, azonban erre még éveket kell várni.

Az Apple az első OLED-kijelzős laptopját állítólag 2025-ben gyárthatja le leghamarabb, az OLED-képernyős iPadek pedig 2023 végén vagy 2024-ben érkezhetnek. A jelentős csúszások oka állítólag az, hogy az Apple új kijelzőt fejleszt, konkrétan két OLED-panel összeolvasztásával. Ennek hála strapabíróbb és nagyobb fényerejű lehet az új megoldás a jelenleg piacon lévőknél.

Állítólag a magas költségek miatt nem tud jobban sietni az Apple. A cég jelenleg mini-LED-paneleket használ a 12,9 hüvelykes iPad Pro és a MacBook Pro 14, valamint MacBook Pro 16 modellekben.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: PEXELS)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.