Fontos frissítés jött a népszerű videóvezérlőkhöz

Megszünteti az érthetetlenül magas processzor- és memóriahasználatot – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 12. 27. 17:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kellemetlen hibára lettek figyelmesek az Intel Celeron / Pentium / Core processzorokat Windows 10 vagy Windows 11 alatt használók, az operációs rendszerek ablakkezeléséért felelős folyamata egy ideje érthetetlenül magas processzor- és memóriahasználatot produkált. Ez általánosságban véve ronthatta a számítógépek teljesítményét, plusz laptopokon feltűnően csökkenhetett miatta az akkus üzemidő.

A probléma forrásának az Intel processzorok beépített grafikus vezérlőinek meghajtószoftvere bizonyult, a napokban megjelent, 30.0.101.1191-es verziójú driverre frissítést követően elvileg megszűnik a hibajelenség.

Az új meghajtó Windows 10/11 rendszerekre érhető el, a hatodik generációs Intel Core (a 2015-ös évjáratú Skylake termékcsalád) és újabb processzorokat támogatja, a letöltési oldalán tételesen fel vannak sorolva a kompatibilis központi egységek.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.