Internetes bűnözőket vittek el a rendőrök Ukrajnában + videó

A gyanú szerint háromszázmillió személy adatait árulták a neten az ukrán elkövetők – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 12. 17. 11:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb sikertörténetről számolt be az ukrán rendőrség, egy szervezett rajtütés során ötvenegy vélt internetes bűnözőt vettek őrizetbe az illetékesei. A gyanú szerint az érintettek különböző fórumokon bő háromszázmillió személytől kilopott, visszaélések elkövetésére alkalmas adatait árulták.

Az akció során a rendőrök az ország számos régiójában egyszerre száztizenhét házkutatást kezdeményeztek, majd képesek voltak kivonni a forgalomból egy adatok árusítására használt webszolgáltatást is. 

Összesen 90 ezer gigabájt adatot foglaltak le, olyan száz adatbázisban 2020 és 2021 során ellopott, azaz kifejezetten friss információkat is találtak.

Az elmúlt hónapokban ez volt Ukrajnában az ötödik kiberbűnözőket célzó nagy rajtütés, személyes adatokkal üzletelők mellett többek közt egy nagy botnetet üzemeltető banda tagjain, zsarolóvírusos üzletben utazókon, továbbá pénzmosásban részt vevőkön is csattant a bilincs.

A teljes cikk ITT található. 

Borítókép: YouTube.com/Natsional’na politsiya Ukrayiny

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.