Mínusz 40 Celsius-fokban is működnek ezek az SSD-k

Két ipari adattárolót mutatott be a Teamgroup. Ezek különlegessége, hogy extrém hőmérsékletek mellett is működőképesek maradnak – olvasható az Origó cikkében.

2021. 12. 11. 9:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két olyan M.2-es PCIe SSD-t mutatott be a Teamgroup, amelyeket elsősorban ipari felhasználásra szán. Speciális hőleadó modulokkal a smart edge computing, 

IoT és az 5G-s kommunikáció területén is bevethetőek, ellenállnak továbbá az extrém körülményeknek.

Kis helyre is beépíthetők, hosszú ideig megbízható működést garantálnak, stabil hőmérsékletek mellett. 

Az N75A-M80 alumínium hűtőbordát kapott, az N75G-M80 pedig grafén-réz jellegű fóliát. A hűtési megoldások elvileg megelőzik az SSD lassulásait.

A gyártó DRAM cache chipeket is alkalmazott a jobb teljesítmény érdekében, de talán ennél is érdekesebb, hogy 

az SSD-k akár –40 vagy 85 Celsius-fok mellett is megbízhatóan működnek tovább. A gyártó azt reméli, hogy az autóipar, a repülési szektor és az AI-ipar is épít majd a tárolókra.

A teljes cikk elérhető ITT.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.