Mégsem állította le a népszerű konzol gyártását a japán cég

Nem tud eleget előállítani az utódjából, így idén további egymillió készülhet belőle – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2022. 01. 13. 14:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyszerre került fantasztikus és rendkívül kényelmetlen helyzetbe a Sony, a Bloomberg informátorai szerint kénytelen volt még tovább kitolni az előző generációs PlayStation 4 gyártási idejét, miután továbbra is képtelen eleget előállítani az utódjából.

A munkájuk megőrzése céljából névtelenségbe burkolózó források szerint a vállalat 2021 végén teljesen le kívánta állítani a PlayStation 4 gyártását, azonban a jelenlegi helyzetre való tekintettel az idei év során további egymillió darab készülhet belőle.

A 2013 végén piacra került PS4 termékcsalád tagjaiból tavaly nyár közepéig 116,6 millió darabot értékesített a Sony.

Ez az állapot keserédes a cég számára, hiszen a PlayStation 4 vártnál is sokkal hosszabb életciklusa anyagilag fantasztikus, mindeközben viszont lassítja a PlayStation 5 térnyerését. A játékkiadók és a játékfejlesztők sokkal hosszabb ideig kénytelenek számolni a régi konzollal, elkészíteni rá az új termékeiket, ez viszont produkciós valóságok miatt egyre inkább akadályozhatja őket az új hardver képességeinek kihasználásában.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: PS4 (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.