A reméltnél kevesebb konzol készülhet

Nem csak a Steam Deck gyártása került bajba a félvezető-hiány miatt, a Bloomberg értesülései szerint a jelenlegi üzleti évben a reméltnél egymillióval kevesebb PlayStation 5 készülhet – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 12. 9:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sony 2021 áprilisa és 2022 márciusa között 16 millió darabot szeretett volna gyártani a termékből, azonban a legfrissebb becslései szerint inkább csak 15 millió lesz belőle.

Ezzel a vállalat elméletileg nem szerepel le a részvényesek előtt, hiszen a legutóbbi nyilvános tájékoztatása során arra tippelt, hogy a jelenlegi üzleti évben 14,8 millió darabot fog eladni az új generációs konzoljából. 

Viszont a 2022 áprilisában kezdődő üzleti évben már 22,6 millió darabot kíván gyártani, azaz 

jövő tavasztól a csiphiány jelentős enyhülésére számít, bár a gyártópartnerei állítólag szkeptikusak a célkitűzés realisztikusságával kapcsolatban.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.