A hatalmas hiány ellenére csúcsokat döntöget a csiptervező

Másfél évtizede nem látott magasságba tornászta fel magát a vállalat – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 11. 06. 10:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mercury Research piackutató vállalat szerint az idei harmadik negyedévben a történetének második legmagasabb processzorpiaci részesedését érte el az AMD, a világszerte eladott központi egységek 24,6 százaléka Ryzen vagy Epyc volt. Ezzel a csiptervező már nagyon közel van a saját rekordjának megdöntéséhez, 2006 utolsó negyedévében 25,3 százalék részesedést sikerült összehoznia.

A mostani sikerének egyik kulcsát a laptopokba szánt Ryzen modellek jelentik, a múlt negyedévben új rekordot beállítva sikerült 22 százalék piaci részesedésre szert tennie, korábban tiszta verseny és piszkos üzletek kombinációjával az Intelnek mindig sikerült félreállítania ebben a szegmensben a vállalatot.

A Mercury kutatói szerint az AMD sikere magától értetődőnek mondható, hiszen a Ryzen és az Epyc processzoraival mára minden fontos szegmenst sikerült lefednie, ráadásul a legtöbb esetben objektíven jobb termékeket kínál a rivális Intelnél.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Videokártya (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.