A Rubik-kocka előtt tiszteleg a neves óragyártó

Limitált számban kerül piacra a különleges kinézetű G-Shock karórája – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2022. 02. 07. 9:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Casio limitált szériás karórát dobott piacra a Rubik-kocka előtti tisztelgésként, az újdonság a japán óragyártó egyik népszerű modelljét, a GA–2100-ast alapul véve született meg. A Casio partnere a Rubik’s Cube cég volt, amely 1980 óta gyártja a híres mágikus kockát a globális piacokra. 

A karóra alapját képező G-Shock pedig 1983 óta készül, így tehát két nagy múltú cég együttműködése bontakozik ki a szemünk előtt

 – hangsúlyozta Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

Rubik Ernő 48 évvel ezelőtt, 1974-ben mutatta be a róla elnevezett színes kockát, amelynek népszerűsége azóta is töretlen. A Rubik’s Cube több mint 450 millió kockát adott el napjainkig a világon, ami ezzel az egyik legkeresettebb játékká vált. A színes kocka iránt érzett lelkesedést jól tükrözi, hogy évről-évre dőlnek meg a kirakási idejével kapcsolatos rekordok.

A Casio GAE–2100RC–1A típusú modellel emlékezik meg erről a magyar innovációról. A limitált szériás kiadás nyolcszögletű 48,5 × 45,4 × 11,8 mm-es karóratokkal rendelkezik, amely immáron a Casio szénszálas erősítésű technológiáját használja. Ennek köszönhetően a modell fokozottan rázkódás- és ütésálló, emellett 20 baros nyomásig vízálló.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: illusztráció (Fotó: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.