A vártnál rosszabbul fogy az új okostelefon

A vártnál kevésbé népszerű az új iPhone SE. Két forrás szerint is csökkenti a mobilból legyártott mennyiséget az Apple.

Forrás: Origo.hu2022. 03. 29. 9:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március közepén világszerte piacra került az Apple legújabb megfizethetőnek titulált mobilja, az elemzők pedig eredetileg óriási sikert jósoltak az iPhone SE 3-nak. Mostanra némileg megváltozott a helyzet, a Nikkei Asia kiadvány és a mindig jól tájékozott Ming-Chi Kuo forrásai szerint az Apple a következő negyedévben a tervezettnél számottevően kevesebbet fog legyártatni belőle – derül ki az Origó.hu cikkéből.

Nikkei Asia tudósítása alapján az Apple konkrétan 20 százalékkal csökkentette a kért darabszámot, Ming-Chi Kuo pedig az eredeti 25–30 milliós jóslatához képest 15–20 millióra csökkentette az idei eladási előrejelzését. A források szerint a mostani helyzetért elsősorban az orosz–ukrán háború tehető felelőssé, ezekre a piacokra vagy nem lehet, vagy nincs értelme szállítani az iPhone SE modellből.

A helyzethez persze valamilyen mértékben hozzátartozik, hogy a legújabb iPhone SE csak az abszolút minimum fejlesztéseket hozta, ráadásul 30 dollárral drágább is az elődjénél, itthon 194 900 forint az ajánlott kezdőára. Ehhez képest általános kinézetre még mindig a 2017-es iPhone 8-ról van szó, ráadásul a 4,7 hüvelykes kijelzőt is megtartotta az Apple, a megfáradt dizájn és kicsi panel könnyen elveheti a potenciális vevők kedvét a beszerzésétől.

Ilyen árfekvésben iPhone 11 is kapható újonnan, a komoly androidos konkurenciáról már nem is beszélve.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.