Átadták az ország első Digitális Tudásközpontját

A Digitális Jólét Program szakmai támogatásával és koordinációjával létrehozott Digitális Tudásközpont a robotika, a virtuális valóság, az automatizáció és a mesterséges intelligencia világát mutatja be – írja a Baranya megyei hírportál, a bama.hu.

Forrás: bama.hu2022. 03. 11. 16:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A már korábban is működő DJP Pontok tapasztalatait felhasználva hat vidéki városban – Nyíregyházán, Békésen, Kaposváron, Kecskeméten, Oroszlányban és Veszprémben – alakítanak ki 2,4 milliárd forintos beruházással ilyen tudásközpontokat.

A nyíregyházi belvárosban létrehozott központ a helyi köznevelési és szakképző intézmények, civil szervezetek, felsőoktatási intézmények számára digitáliskompetencia-fejlesztő foglalkozások, képzések, szakkörök, workshopok, osztálykirándulások, tematikus táborok, pedagógus továbbképzések helyszínét biztosítja.

Az iskolák számára díjmentes foglalkozásokon a tanulók megismerhetik például a robotkutyát, kipróbálhatják, hogy milyen minirobotokat programozni vagy akár 3D-ben is tervezhetnek, nyomtathatnak kisebb ajándéktárgyakat és a virtuális valóság világába is betekintést nyerhetnek.

A karrierügyben a tudásközponthoz forduló fiatalok a legújabb karriertervezési diagnosztikai eszközök és szakértők által alkalmazott professzionális módszertanok segítségével pályaorientációs javaslatot kaphatnak; az intézmény emellett a fiatal felnőttek és az aktív idősebb korosztály számára is számos programmal készül.

A nyíregyházi Digitális Tudásközpont programjaira előzetes regisztrációval a digitalis-tudaskozpont.hu oldalon lehet jelentkezni.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.