A kijelző nélküli MacBook az új őrület

Kínában állítólag új trend hódít: az emberek kijelző nélküli Apple MacBookokat akarnak – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2022. 03. 11. 15:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igen régen volt már, amikor olyan számítógépek voltak divatban, amelyek tetejére billentyűzetet építettek. Nemrég előkerült egy Apple-szabadalom, amely ez hozná vissza, gyakorlatilag egy kijelző nélküli MacBook lenne. 

A koncepció nem új, de manapság egyáltalán nem divat vagy praktikus.

Azért a trendek nagy őrülethez vezethetnek, és Kínában a fenti példa állítólag már el is indult. A helyi fogyasztók állítólag képernyő nélküli MacBookokat keresnek, a kereskedők pedig boldogan ki is szolgálják őket.

Gyakorlatilag eltávolítják a kijelzőt a MacBookokról, így magát a hardver és a billentyűzetet kapja csak a vevő. 

Az eredmény gyakran olcsóbb, mint egy használt MacBook, így aztán különösen népszerű a koncepció (akár már 130 dollárnak megfelelő összegért is lehet ilyesmit venni, az újabb modellek 400-ba kerülnek). A billentyűzet és az érintőpad miatt pedig még jobbnak is tartják a dolgot, mint egy Mac minit.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: A kijelző nélküli MacBook (Fotó: Twitter)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.