Az Android is riaszthat majd a követőkütyükről

Mindegyik használatban lévő mobilon elérhetővé válhat a funkció – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: Origo.hu2022. 03. 31. 11:12
null
Fotó: Adrien Cordonnier
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remek hírrel szolgált a mobilozók nagyobbik része számára a 9to5Google, beszámolója szerint az elmúlt időszakban rendkívül népszerűvé vált követőkütyük detektálására kitalált funkció nyomaira bukkant a Play-szolgáltatások keretrendszer legújabb verziójában.

A felfedezett szövegek alapján a jövőben az androidos mobilok képessé válhatnak legalább az Apple AirTag és a Tile követőkütyük detektálására, ám az nem tisztázott, hogy teljesen automatizáltan működő megoldásról beszélünk-e. Ez lenne célszerű, ám technikai okból a követőeszközök jelenlétére figyelmeztető jelenlegi mobilappok mindegyike manuális keresésindítást igényel.

Szerencsére az átlagos appfejlesztőkhöz képest a Google egyedi helyzetben van, annak idején a mobilokat használó, koronavírusos kontaktkövetést is képes volt teljesen automatizáltra megvalósítani. Ebből kiindulva valószínűnek tűnik, hogy a különleges kiváltságait kihasználva a követőkütyük utáni fürkészés sem okoz majd gondot számára.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)
 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.